Асансьорите в "Пирогов" вече са картинни галерии

Асансьорите в "Пирогов" вече са картинни галерии

Пациентите и посетителите на института за спешна медицинска помощ “Пирогов“ вече ползват асансьори, превърнати в “Пътуващи картинни галерии“ между етажите на лечебното заведение. Рисунките разказват на пациенти, посетители и служители, кои са най-важните правила, които и малки, и големи трябва да спазват при ползването на асансьори и ескалатори.

Официално, “Пътуващата между етажите изложба“ беше открита в петък от изпълнителния директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

Асансьорите на болницата са превърнати в своеобразни и уникални, постоянни "Без!-Опасни“ изложбени пространства. В тях творбите на деца от столични детски градини на районите “Люлин“ и „Подуяне“ разказват цветно и по детски кои са най-важните правила за безопасност, благодарение на които всички ние можем да се придвижваме безопасно и без страх между етажите.

Инициативата е в продължение на вече приключилият проект „Вертикално познание“ на фондация “Асансьорна безопасност“, в рамките на който беше разработена първата и единствена по рода си за територията на България, програма за обучение на най-малките жители на страната, и по-специално децата от подготвителните групи на детските градини, до 3 клас на началните училища.

Проектът, който беше реализиран с финансовата подкрепа на програма “Европа 2017“ на Столична община и в партньорство със столичните районни администрации “Люлин“ и “Подуяне“, имаше за цел от една страна да даде възможност за ранно усвояване на най-важните правила за безопасно ползване на едни от най-масовите съоръжения за вертикален транспорт на хора и товари, както и да привлече вниманието на по-възрастните за това, колко важни са те за всички нас, за да можем да пътуваме безопасно между етажите.

В рамките на вече приключилият проект, децата преминали през обучителната програма на фондацията, имаха за задача да нарисуват рисунка, с някое от най-важните и запомнени правила за безопасно ползване на асансьори и ескалатори. Част от най-добрите творби, които бяха подбрани сред приблизително 2000 рисунки, бяха подредени в обучителни фолиа, които от 22 Декември 2017 г., придружават всички, ползватели на асансьори на територията на "Пирогов". 

Споделяне

Още от България