Асен Агов поиска оставката на ръководството на АЕЦ "Козлодуй"

На брифинг във Враца днес заместник-председателят на парламента Асен Агов, депутат от ОДС, поиска оставката на ръководството на АЕЦ"Козлодуй", защото то официално не се разграничило от изявлението на премиера за по-ранното затваряне на 3 и 4 блок на централата.

Изявлението на премиера отдалечава България от Европа и граничи с предателство, заяви Агов. Според него изостава и подготовката за извеждането от експлоатация на 1 и 2 блок на АЕЦ, което според споразумението от 1999 г. трябва да стане в края на 2002 г. Утре пред Дома на енергетика СДС в Козлодуй ще организира протестен митинг при посрещането на премиера, каза председателят на СДС - Козлодуй, Иво Симеонов.

СДС не предвижда да иска вот на недоверие на кабинета на Симеон Сакскобургготски преди националната си конференция, каза заместник-председателят на СДС Йордан Соколов в Стара Загора. Предстои приемането на нов устав и програма на СДС и едва след това синята партия може да заговори за връщането си във властта, заяви Соколов. Той обаче не изключи случаи като затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" да предизвикат вот на недоверие.

Според Йордан Соколов отлагането на учредителното събрание на НДСВ "е пренасяне на хаоса в държавата и в партията".

Според Соколов проблемите в НДСВ са провокирали вчерашната ситуация, когато учредяването на партия НДСВ се отложи за 6 април. "Ако НДСВ продължи да управлява по този начин, това ще бъде задълбочаване на хаоса", заяви Йордан Соколов.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?