Асен Балтов съобщи за уволнения в "Пирогов"

Асен Балтов съобщи за уволнения в "Пирогов"

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи в профила си във Фейсбук, че в най-голямата спешна болница в страната текат масови уволнения.

По думите му, вече са освободени от длъжност 10 служители на администрацията.

"Балтов добре, но какво направиха 10 служители от администрацията, че са уволнени? Няма чегъртане? Няма политически тормоз?", написа бившият шеф на "Пирогов".

Асен Балтов беше уволнен на 14 юли, заради нарушения за над 1 млн. лв. в лечебното заведение. Последваха протести на част от медицинския персонал и блокиране на възловия булевард "Цар Борис ІІІ" с искане за връщането на Балтов на поста. Протестите бяха прекратени след среща в Министерството на здравиопазването с недоволните.

След това новото ръководство на "Пирогов" започва с уволненията. Преди два днибеше освободена говорителката на болницата Гергана Венкова. Журналистката, която остана на поста едва пет месеца, е била привикана сутринта на 27 юли в юридическия отдел на болницата, където са я освободили по взаимно съгласие веднага. Венкова не е била уведомена за причините за отстраняването, нито дали има вече неин заместник.

"През изминалите малко над 4 години с екипа работихме почти денонощно, за да направим нашата болница по-добра. Денонощие след денонощие, усилие след усилие я изграждахме така, че да е по-модерна, по-европейска, по-сигурна за хората, които ни поверяват живота си. Днес "Пирогов" не е "Пирогов" отпреди 4 г. и това се вижда с просто око", написа пък проф. Балтов в емоционален пост преди седмица.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?