Асфалтираха столичната улица "Плиска" под дъжда

Живеещите са недоволни, че ще се наложи да се прави ремонт на ремонта

Асфалтираха столичната улица "Плиска" под дъжда

Асфалт е бил положен върху наводнена улица в София. За случая съобщи в социалните мрежи Цанко Донков, създател на гражданската инициатива "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето".

Случаят е от 12 януари - ден след наводненията, а действието се разиграва на ул."Плиска" в квартал "Лагера". От разпространеното видео се вижда как работници полагат асфалт в дъждовно време. Това е станало след смяна на водопровода.

Според живеещите в квартала има реална опасност да се стигне до ситуацията - "ремонт на ремонта".

Смяната на канализацията е дело на "Софийска вода", която е наела подизпълнител за асфалтирането на улицата. Ако той не е свършил качествено работата няма да му бъде платено и обектът няма да бъде приет, казаха от "Софийска вода" пред Mediapool.

Според Цанко Донков отговорност носи и районната администрация, защото не е упражнила контрол. Той е подал сигнал в район "Красно село", но оттам два дни не е имало никаква реакция.

Едва в четвъртък чрез профила си във Фейсбук районният кмет Росина Станиславова пише, че "на пътното платно е положена временна настилка, която цели запечатване на основата и осигуряване на проходимост на улицата". Уточнява и, че обектът не е приет от районната администрация и трябва да приключи до края на месеца.

"Хората са прави да недоволстват. Възложител на този ремонт не е районната администрация, а е "Софийска вода". Към днешна дата този обект не е завършен. Ремонтните дейности трябва да приключат на 28 януари. От "Софийска вода" получихме отговор, че те са положили груб асфалт, докато спре дъждът, за да не стои кално", коментира в Росина Станиславова пред Нова телевизия в петък.

Споделяне

Още от България