Асистиран от трима министри, премиерът реже три ленти за ден в Гоце Делчев

Асистиран от трима министри, премиерът реже три ленти за ден в Гоце Делчев

Премиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на финансите Симеон Дянков, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на околната среда и водите Нона Караджова ще пререже три ленти и ще провери хода на строителството на един обект в Гоце Делчев.

Сгъстената програма на премиера започва с откриването на основно ремонтирания третокласен път от Гоце Делчев до село Пирин и от Петрич към ГКПП “Македония”. Трасето от 63 км е ремонтирано за 26 млн. лв. без ДДС със заем от Световната банка.

След рязането на лентата на новия път, премиерът и министрите ще проверят как върви изграждането на втората клетка на регионалното депо за отпадъци. В рамките на проекта се изгражда и допълнителни пътни връзки, както и пречиствателна станция за инфилтрирали води.

Капацитетът на новата клетка за отпадъци е 102 200 куб.метра. Стойността на обекта е  4. 68 млн. лв. От тях 3.38 млн. лв. идват от държавния бюджет и 849 хил. лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Обектът трябва да бъде завършен до началото на октомври 2012 г.

По-късно премиерът ще открие обновения градски парк на Гоце Делчев. Той е ремонтиран със средства по оперативна програма “Регионално развитие” за 8.5 млн. лв. Освен обновяването на 70 декара парк е извършен и цялостен ремонт на 25 улици в града. Благоустроени са и междублокови пространства – направени са детски площадки, поставени са пейки, беседки и кошчета за отпадъци.

За финал на програмата е оставено любимото занимание на премиера – футбола. Бойко Борисов ще открие обновения градски стадион за над половин милион лева.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?