Ася Петрова: Сумиста от "Килърите" е търсил пари за отмъщение

Ася Петрова: Сумиста от "Килърите" е търсил пари за отмъщение

Осъденият на доживотен затвор като член на бандата за мокри поръчки "Килърите" – Петър Стоянов-Сумиста е търсил спешно пари с цел отмъщение. Това заяви в сряда заместник-главният прокурор Ася Петрова, която бе наблюдаващ прокурор по въпросното дело.

Повод за изказването ѝ станаха спекулациите около разстрела на близкия до ГЕРБ бизнесмен Петър Христов, свързващи покушението с евентуално отмъщение от разбитите при първия кабинет на Бойко Борисов банди на "Наглите" и "Килърите". Както е известно, Христов е съдействал за залавянето на групата за отвличания, а има данни и, че е проявявал сериозен интерес по другия казус.

"Вярвам, че службите работят. Би трябвало да работят. Победени в съдебния процес, който приключи с доживотни присъди, е логично да очакваме, че осъдени лица с доживотни присъди ще търсят отмъщение. Това е логично", коментира лаконично Петрова.

Тя не коментира има ли наистина той принос към разследването, но призна, че през годините след задържането на "Килърите" е имало информация, че те мислят за отмъщение, включително и спрямо бившия зам.-шеф на ГДБОП Валентин Цоновски. Сигнал е имало и след окончателните доживотни присъди на Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?