“Атака” готви законопроект за връщане имотите на църквата

Законопроект за отмяна на национализацията на имотите на Българската православна църква (по време на комунистическия режим те са отнети в полза на държавата – б.р.) готви “Атака”. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров, който е и кандидат за президент. Чрез готвения текст имотите ще се върнат наведнъж, а не както е сега - със съдебни дела, обясни Сидеров.

Той се срещна с варненския митрополит Кирил в сградата на Светия синод в София.

Върнаха се имоти на католическата църква, на други религиозни общности, а за БПЦ този въпрос все още не е решен, каза Сидеров.  Според него църквата ни е принудена да води унизителни дела за нещо, “което ѝ е принадлежало хилядолетия”.

По време на срещата Сидеров е поставил и проблема за въвеждане на задължително обучение по вероучение. Поставен бе и въпросът “за защита на християнската вяра в България от агресивната инвазия на исляма, която е провокирана по-скоро от геополитически интереси”, каза Сидеров.  

“Споменахме за нашата акция против озвучаването на джамиите, която разглеждаме като акция против агресивното натрапчиво присъствие на една религия, без да има съгласието на околните, но това не означава, че сме против служенето в джамиите”, допълни той.

Споделяне

Още от Избори 2006

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?