"Атака" и ДПС откриват предизборната си кампания с дарителски акции

"Православна солидарност" е мотото на Волен Сидеров

Балоните и гълтачите на огън, с които другите стартират, само поглъщат пари, по-добре те да бъдат дадени там, където могат да постигнат реален резултат. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров при откриването на предизборната кампания на партията в неделя и раздаде шест стипендии "Атака", които да покрият таксите за следването на четири момичета и две момчета.

Той получи благодарности и благословия от монахиня от Капиновския манастир край Велико Търново. Тя дойде лично да благодари на Сидеров, че е платил сметката за ток на манастира на стойност 3085 лева.

Стартирайки кампанията си, Сидеров заяви, че "България е поставена в колониално робство и затова хората я напускат". Той посочи, че младите биха се върнали, ако всички политици им създадат условия за нормален начин на живот.

Лидерът на националистите съобщи, че мотото на предизборната му кампания ще бъде "Православна солидарност" и ще бъде фокусирана изцяло в три аспекта - помощ, солидарност и грижа.

С дарителски жест се отчете и Движението за права и свободи (ДПС). Парите за откриването на кампанията в Пловдив ще бъдат дарени на тежко болно дете от Шекер махала, което се нуждае от спешно лечение.

"Обвиняват ни, че сме етническа партия. Напротив, при нас членуват турци, роми, българи, арменци, евреи. Гордея се, че съм водач на листата на най-толерантната национална партия в България", заяви водачът на листата на ДПС в Пловдив Петя Раева.

Мизерията в Столипиново и в другите турски махали е страшна, каза тя и показа снимки от разбити и мръсни улици с течащи отпадни води.

По повод привиканите от полицията преди няколко дни турски и ромски лидери в Столипиново, за да подпишат протоколи, че няма да търгуват с гласове, Раева заяви: Това, което полицията си позволи да направи с общинските съветници и кандидати за депутати е недопустимо полицейско своеволие. По същата логика трябваше да бъде привикана в районното управление и Менда Стоянова например, и тя е кандидат за депутат.

До момента с най-демонстративни дарителски жестове, заделяни най-често от огромната им държавна субсидия, се изявавха от партия ГЕРБ.

Споделяне

Още от Избори 2013