"Атака" и "Воля" искат България да защити Орбан

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Депутати от "Атака" и "Воля" искат премиерът Бойко Борисов да изрази в Съвета на Европейския съюз (ЕС) позиция на България против санкциите срещу Унгария. Това заяви в декларация в парламента в петък председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров. Проекторешението е предложено от 11 депутати от двете формации.

Преди два дни Европейският парламент задейства наказателна процедура срещу Унгария, която може да лиши страната от правото ѝ на глас в ЕС. Евродепутатите от ГЕРБ и ВМРО гласуваха против санкциите за Унгария.

"Народните представители, вгледани в някои наши кухненски проблеми, понякога пропускаме големите събития в света", заяви в петък Сидеров и обясни: "пропускат едни много сериозни раздвижвания в европейското пространство, които са тенденция, а именно големия сблъсък между консервативното и либералното виждане". Според Сидеров този сблъсък вече взима характер на репресия към отделни държави, в случая Унгария.

Според Сидеров унгарският премиер Виктор Орбан е пример за държавите от Източна Европа, показал е как в рамките на ЕС и НАТО може да има по-гъвкава политика, по-добра грижа за собствения си народ, да защити традиционните ценности, да спре мигрантската вълна, да ограничи влиянието в Унгария на организации, които имат за цел да разпадат националната идентичност.

"Тези действия предизвикаха съпротивление в брюкселските висши кръгове", каза Сидеров и допълни, че вече има сериозни течения за промяна на мисленето на тези елити.

Алиансите в ЕП вече не изразяват обществените мнения, смята Сидеров."Видяхме как в големи държави като Франция, Италия, Германия общественото мнение се променя в посока консерватизъм, в посока на традиционни ценности, в посока на това, което наричат национализъм, тази мръсна дума", посочи той. По думите му нещо в света се променя, и то към по-добро.

"Глобализмът доведе до това, че Европа започна да се пита каква е точно и този въпрос си задават все повече европейци", смята Сидеров.

"Да не би да идва времето на несистемните партии и виждания в Европа - нека се замислим за това и да се променяме заедно със световната промяна", каза Волен Сидеров.

"Нека бъдем в час с тези промени и да продължим тази политика, която показаха евродепутатите от ГЕРБ", каза той. "Искам да поздравя искрено евродепутатите на ГЕРБ, които гласуваха против санкциите срещу Унгария, въпреки че част от ЕНП взе позиция да бъде наказана Унгария", каза още Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България