"Атака" иска да ни бъдат върнати територии в Сърбия и Македония

"Атака" обяви, че териториите, населени с хора с българско самосъзнание в Сърбия и в Македония, следва да бъдат предадени обратно във владение на България.

"Сърбия и Македония не могат да се считат за правоприемници на Сърбо-хърватско-словенската държава", заяви Адриан Асенов от "Атака" в декларация от парламентарната трибуна по повод на 94-та годишнина от подписването на Ньойския договор.

Затова според партията на Волен Сидеров Ньойският диктат няма сила спрямо Сърбия и Македония и е недействителен по отношение на Западните покрайнини и Струмица поради изчезване на държавата, с  която е бил сключен, смятат националистите.

Това според тях значи, че земите, откъснати от България по този договор, трябва да се върнат в нейната територия.

Ньойският диктат дори не е легитимиран в българската държава, както изисква Търновската конституция - с ратификация от Велико Народно събрание - такава не е имало никога, посочват от "Атака".

Позицията на партията е, че въпросът с връщането на Западните покрайнини трябва да бъде уреден преди приемането на Сърбия в ЕС, а приемането на Македония в Съюза трябва да стане след уреждането на въпроса с връщането на региона на Струмица в пределите на България.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?