"Атака" иска да се забрани продажбата на земеделска земя на чужденци

Сн. БГНЕС

"Атака" внася в парламента проект за решение за забрана на продажбата на земеделска земя на чужденци, съобщи Волен Сидеров в сряда. Според него забраната трябва да действа поне до 2020 г.

Според представителите на "Атака" цената на нашата земя е 10 пъти по-ниска в сравнение с другите европейски страни. При настоящите цени обработваемата земеделска земя на страната - 37 млн.дка, щяла да струва струвала 8 млрд. евро. Като сравнение лидерът на "Атака" Волен Сидеров посочи, че печалбите на компанията "Фейсбук" за 2013 г. възлизат на 100 млрд. евро. По думите му една компания би могла "да изкупи половин България и да осъмнем гости в собствената си държава".

Според националистите има големи апетити към българската земеделска земя, част от нея вече е изкупена от подставени лица и се чака 2014 г., за да се узаконят продажбите.

Искаме българското земеделие да бъде запазено в български ръце и да може да храни страната ни, в крайна сметка за тази земя, както се казва, кръв се е проливала, заключи Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?