"Атака“ иска главният прокурор да разследва Фандъкова заради протестите

Подкрепящата правителството партия на Волен Сидеров "Атака“ иска главният прокурор Сотир Цацаров да провери столичния кмет Йорданка Фандъкова заради многобройните протести. Освен до главния прокурор сигналът е изпратен и до Софийска градска прокуратура.

"Българското общество е свидетел и заложник на група български граждани, които изразяват своето конституционно право да извършват митинги и събирания, без обаче същите да отговарят на изискванията на българското законодателство и в частност на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Вече 40-ти ден законът е грубо погазен, а кметът на столицата не предприема действията вменени и чрез горепосочения закон“, пише в сигнала на "Атака“.

Националистическата партия иска от главния прокурор да предприеме "прокурорска проверка срещу лицето Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, във връзка със системното нарушаване от нейна страна на българското законодателство“.

Преди ден и възрастни граждани, които подкрепят правителството на Пламен Орешарски пред пилоните на НДК, се оплакаха, че след 22 часа е шумно и се нарушава спокойствието им.

Няма как да няма напрежение, особено когато няма кой да чуе протестиращите, коментира преди ден Фандъкова по повод протестите. Тя благодари на полицията за работа ѝ и отхвърли обвиненията, че не спазва Закона за обществения ред.

"Не искам София да заприлича на Истанбул, като полицията използва всички методи, за да разпръсне протестиращите“, каза тогава Фандъкова и допълни, че няма да забрани нито един протест, дори когато е срещу нея самата.

Споделяне

Още от България