"Атака" напусна шумно парламента в навечерието на разпускането му

От партията разлепиха снимки на депутатите, отказали да гласуват за отнемане на лицензите на ЕРП-ата

Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Парламентарната група на "Атака" обяви в сряда, че напуска Народното събрание. Това се случи около седмица преди очакваното разпускане на депутатите. От партията на Волен Сидеров се възмутиха, че в пленарната зала бе отхвърлено предложението за национализацията на електроразпределителните дружества. "Атака" предлагаше правителството в едномесечен срок да предприеме действия за отнемане лицензите на ЧЕЗ, ЕВН, "Енерго-Про", да прекрати приватизационните договори с тях, а тяхното имущество да се върне в активите на държавата. Според Волен Сидеров ЕРП-тата не са спазвали условията на договорите, надписвали са сметки, качеството на услугите не е добро.

Националистите не пропуснаха възможността да излязат от сградата на парламента със скандал. Те разлепиха на вратата на стаята си в Народното събрание снимките и имената на депутатите, които гласуваха против предложението за отнемане на лицензите на ЕРП-ата. Под снимките има и надпис, че "Атака" ги поздравява с нецензурираната версия на песен на Радо Шишарката .

"За мен няма никаква илюзия, че депутатите от ГЕРБ, купените от тях депутати плюс другите парламентарни групи, които не присъстваха в зала днес – от БСП, изобщо имат грижа за това какво става в страната. Излизаме от парламента и започваме борба за това следващият парламент да не включва в състава си такива национални предатели, чиито имена ще ги подредим на табла със снимките им", обяви Сидеров.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев не пропусна да отбележи по този повод, че действията на "Атака" доказват необходимостта депутатите да минават на психотест, преди да положат клетва.

 

"Ние сме обяснили, че няма да се върнем в 17-а година на 20-ти век, това е глупост (отнемането на лицензите)", обясни Велчев защо управляващото мнозинство не е подкрепило предложението на партията на Волен Сидеров. Той попита къде са били от "Атака" през последните три години и половина.

 

Председателят на парламента Цецка Цачева, чийто лик не е в галерията от портрети на "Атака", отказа коментар, като обясни, че струпаните около нея журналисти ѝ пречат да види залепеният списък.

 

Заместник-председателят на Народното събрание и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова, чиято снимка бе сред разлепените, отговори, че не се разпознава като
национален предател и не желае да коментира .

Депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов определи идеята за национализация като безумна сама по себе си. По думите му лидерът на "Атака" се "храни от истериите". "Който крещи най-много, той винаги говори най-безумните и най-неверните неща, Ако ЕРП-тата са виновни, да бъдат наказани, санкционирани", добави той.

 

Сидеров за "тъй наречения Холокост"

 

Волен Сидеров обаче не ограничи коментарите си само до проблема с ЕРП-ата. По повод отхвърленото предложение на "Атака" 17 май да е ден на почит към избитите българи по време на османското робство, Волен Сидеров каза "Какъв човек трябва да си, за да не искаш да признаеш собствената си мъчителна, страдалческа история поне с един ден на почит. В замяна на това обаче се надпреварват декларация след декларация във връзка с т.нар. Холокост".

 

Според него за депутатите, с изключение на тези от "Атака", евреите били по-скъпи от българите.

 

"Държавата Израел до днес не е казала едно "Благодаря" на българите, че спасиха евреите. Никога официално не сме получавали такава благодарност. Напротив – унищожиха плочата на Цар Борис Трети в Тел Авив и продължават да ни натякват, че не сме спасили 11 000 от територии, които не са били български никога”, каза Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?