"Атака" обвини друга партия, че е убила тяхна активистка

Без да са проверили случая и без да е подаден сигнал в МВР, от пресцентъра на "Атака“ обявиха в четвъртък, че представители на ГЕРБ са убили активистка на националистическата партия в Бургас. Минути по-късно от пресцентъра на партията обясниха пред Mediapool, че "не знаят точно за какво става дума“ и нямат информация как точно се е установило, че има такъв смъртен случай и че е причинен от хора именно на ГЕРБ.

"С лидера господин Сидеров сме в МВР и проверяваме случая, друга информация няма“, заяви Миглена Александрова от пресцентъра на партията и неин депутат.

Минути преди това от "Атака“ съобщиха, че в четвъртък преди обед "активисти на ГЕРБ от Камено, Бургаско са нападнали на пазара "Краснодар“ 31-годишната Стойка Петрова, активист на партия "Атака" и нейната приятелка Яница. Двете са бити от активистите на ГЕРБ и преди броени минути от Спешното отделение в Бургас ни съобщиха, че 31.-годишната Стойка Петрова е починала вследствие на побоя, приятелката ѝ Яница е ранена. МВР – Бургас до момента не е предприело абсолютно никакви мерки за задържане на извършителите, дори е отказало да приеме жалбата по случая, внесена от Яница“.

Пред Mediapool от МВР обясниха, че подобен сигнал при тях не е постъпвал. Не е имало обаждане и на телефон 112.

 

По-късно след среща с министъра на вътрешните работи Петя Първанова Волен Сидеров заяви, че разчита на уверението ѝ, че случаят ще бъде внимателно проучен. Той обясни още, че е спрял активистите на "Атака", които имали готовност веднага да потеглят към Бургас.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?