"Атака" обвини правосъдния министър, че водел нападение над централата й преди година

Поредната атака срещу служебния правосъден министър Христо Иванов дойде от партията на Волен Сидеров в неделя, от където на пресконференция призоваха "прокуратурата да се сезира срещу Христо Иванов от правителството на Георги Близнашки заради подозрение в опит за убийство".

Запознахме се с лицата от служебния кабинет и заместниците им, сред тях има лица от "Протестна мрежа", които водеха нападението срещу централата на партия "Атака" преди година, заяви бившата депутатка на "Атака" Деница Гаджева.

В нощта на 16 срещу 17 август 2013 г. при поредните протести и контрапротести около правителството на Пламен Орешарски централата на "Атака" бе нападната и тогава при спречкванията бе ранен след удар с паве в главата депутатът Кристиан Димитров. .

От "Атака" имаме данни, че вандалските действия са били организирани от активисти на "Протестна мрежа". Подадена ни беше и информация, че министърът на правосъдието Христо Иванов е бил сред хората, които са хвърляли камъни, бутилки и други тежки предмети, заявиха в неделя Гаджева и Димитров.

Кристиан Димитров заяви, че от "Атака" искат прокуратурата да разследва случая. "Притеснява ни, че такива хора се добират до властта", заяви той.

Искаме да бъде снет имунитетът на Христо Иванов, да бъде разпитан къде е бил по време на нападението на централата на "Атака", защото имаме данни от протестиращи, че той не просто е присъствал, а е бил един от "активните вандалстващи елементи", каза Димитров.

По думите на атакистите сигналът до прокуратурата ще бъде внесен в близките дни.. Те призоваха медиите "да изпратят кадри в прокуратурата от въпросната нощ, за да може да се установи кои са били участниците в събитията и Христо Иванов участвал ли е в опитите за убийство онази нощ".

"Протестна мрежа" в момента е на власт. Организациите около нея са финансирани от Джордж Сорос и това показва кой всъщност държи властта в момента в България, продължиха с типичните си нападки от партията на Сидеров.

Откакто бе назначен за правосъден министър Христо Иванов бе подложен на атака, че не си е плащал членския внос в адвокатската си колегия, която той обяви, че е напуснал. После пък бе нападнат, че пет дни след встъпването си в длъжност излиза в отпуска и заминава за Брюксел, където обаче се оказа, че работи бременната му съпруга, заради която Христов се взел два дни отпуск.  

Споделяне

Още от България