"Атака" остава самотен играч, няма да се коалира с никоя от "продажните" партии

Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Партия "Атака" няма да се коалира и няма да подкрепя ГЕРБ или БСП, нито НДСВ, партия "Движение България на гражданите", ДПС или сини в следващия парламент. Това обяви на извънредна пресконференция във вторник лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.

Това той каза по повод на "погрешна медийна интерпретация" на негови "вежливи думи" към ГЕРБ от понеделник, които са навели на извода, че ръководената от него партия може да влезе в следизборна коалиция с ГЕРБ.

На ГЕРБ вече дадохме шанс, подлъгани от нейните изявления, че ще изгони чуждите монополисти и ще свали новините на турски език, че ще води българска национална политика, и бяхме излъгани, обясни лидерът на "Атака" и добави, че не се плаши да има чести избори. "Не виждам нищо страшно да има избори, докато се пречисти политическото пространство", каза той.

А позицията, че "Атака" няма да влиза в коалиции с нито една от по-големите партии, той обясни така: "Няма да подкрепим партии, които вече са предавали националните интереси, изброените (партии) са такива. И додаде: "Моят съвет към тях е да се саморазпуснат".

Лидерът на "Атака" обясни защо партията на Меглена Кунева също няма да се радва на коалиция с "Атака", дори обратното - ако Кунева вкара хора в парламента, може да очаква само яростната съпротива на "Атака".

Партията на Кунева само се прави на нова, тя всъщност е НДСВ, обясни Сидеров. "А НДСВ е партия, която трябва да се разследва до дупка за далавери, както и ГЕРБ, червените и сините", изброи още Волен Сидеров.

След което влезе в обичайната си реторика. "Кой доведе монополите? Костов, Сакскобургготски, Доган, Станишев и Борисов - това са виновниците за днешното положение на България, тези хора нямат право даже да се явяват на избори, те би трябвало да се оттеглят и да се покайват и да се извинят на българския народ, след което някой от тях може да си тегли куршума или да се самозапали", обяви Волен Сидеров.

Според лидера на "Атака" служебният кабинет е кабинет на ГЕРБ. "Той е параван на ГЕРБ, прикрива злоупотребите на последното правителство", каза Сидеров и предупреди: "Ако тръгнат да продават БДЖ или ВМЗ - Сопот, които подготвиха за продажба герберите, да знаят, че няма да се отърват от преследване".

Споделяне

Още от Избори 2013