"Атака" отива сама на евровота "по принуда"

"Атака" се регистрира в ЦИК за евроизборите. Сн. БГНЕС

Партия "Атака" се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие на евроизборите и с обещание листата да бъде подредена чрез зрителски вот на кандидати, участващи в политическо шоу по партийната телевизия.

"НФСБ предопредели явяването поотделно, защото те казаха категорично, че няма да се явят с "Атака" на тези избори", заяви лидерът на партията Волен Сидеров. По думите му от ВМРО пък не са посмели да вземат това решение. "По принуда, ние трите партии се регистрираме поотделно", коментира Сидеров.

Той отбеляза, че от "Атака" се регистрират в последния възможен ден – 10 април, защото до последно са имали търпението и толерантността да изчакат - дали все пак няма да се решат да се явят заедно. "Уви това не стана", каза Сидеров и изтъкна, че е бил радетел за общо явяване на евроизборите, предаде БТА.

Преди дни в ЦИК се регистрираха колегите им от ВМРО, както и НФСБ заедно с партия "Средна европейска класа" под името коалиция: "Патриоти за Валери Симеонов".

На въпрос за листата на "Атака", Сидеров уточни, че тя ще стане ясна след 21 април, когато зрителски вот подреди кандидати, участвали в предаването "Политическа академия". Лидерът на "Атака" декларира, че ще продължи този проект като фондация "Политическа академия". На упреците, че сега с предаването дублира Шоуто на Слави Трифонов, Сидеров отговори: "Много е възможно, аз много се влияя от Слави Трифонов" и обясни, че за разлика от едно развлекателно шоу, което прави кастинг за политици, "Атака" е политическа партия. "При мен е нещо друго, тъй като сме партия, утвърдена с присъствие в политиката, аз давам възможност на всички, които участват и тези, които се класират и тези, които не се класират да станат една банка от кадри", каза Сидеров.

На въпрос дали е притеснен от името, с което колегите им от НФСБ се регистрират за предстоящите избори, Сидеров отговори отрицателно и изтъкна: "Такова име са избрали. Решили са лидерът на партията да е водач на листатата. Аз смятам, че лидерите в днешния ден трябва да направят крачка встрани. Това е моето мнение. Всеки е в правото си да се номинира, изтъква, както виждате аз не го правя това".

Споделяне

Още по темата

Още от България