„Атака” първа подаде документи в ЦИК, ГЕРБ я последва

Партия "Атака" бе първата, която подаде документи за регистрация в ЦИК за участие в местните избори наесен. Документите бяха внесени във вторник сутринта от лидера на партията Волен Сидеров.

Сред първите, побързали да подадат книжа за регистрация, бе и ГЕРБ, като това извърши председателят на партията Цветан Цветанов.

На излизане от ЦИК Цветанов коментира пред журналисти ситуацията около преговорите със СДС за вота в София. “Изборите в столицата не трябва да се разглеждат като търговско дружество и да стават залог за останалите общини в страната”, обясни Цветанов.

По думите му основното различие между партията му и сините е в искането за разпределение на общинските съветници по равно за всяка една от партиите. “При срещите на ГЕРБ със симпатизанти от София навсякъде личи желанието за рязка промяна и в Столичния общински съвет”, посочи Цветанов.

На въпрос за евентуална обща кандидатура за кмет на Кърджали Цветанов отговори, че издигнатата от ГЕРБ кандидатура на Стефан Чанев вече събира одобрение не само от страна на симпатизанти и членове на ГЕРБ, а и от ВМРО и ДСБ.

Пред журналисти лидерът на „Атака” Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че застава зад ДПС за Кърджали и играе в негова полза, като не искали да оттегли кандидата си Стефан Чанев. В петък самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е склонен да оттегли Чанев и е готов да го пусне на предварителните избори за обща гражданска кандидатура, която да излезе срещу човека на ДПС.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?