"Атака" поиска да се знае сексуалната ориентация на кандидат-депутатите

"Атака" поиска да се знае сексуалната ориентация на кандидат-депутатите

Вдъхновени от личната си позиция срещу гей-парада, народните представители от “Атака” поискаха в петък кандидатите в предизборни кампании да декларират сексуалната си ориентация.

Националистите се обявиха против гей-парада, обявен за събота в столицата. Партията е организатор и на контрапротестен парад в столицата, който бе разрешен от общината, въпреки възможностите за сблъсъци с ЛГБТ-общността.

“Предлагам, когато дойде време за избори, всеки да си декларира и сексуалната ориентация. Всеки да декларира и дали е член на тайна масонска ложа, тези неща трябва да са ясни на избирателите”, заяви Десислав Чуколов, без да обявява собствената си сексуална или масонска принадлежност. По-късно Чуколов се обади в Mediapool, за да направи изричното уточнение, че е хетеросексуален и не е масон.

Дошъл да подкрепи колегите си от “Атака” в Народното събрание, единственият общински съветник на ВМРО в София Ангел Джамбазки с изказването си обезсмисли идеята на колегите си от националистическата формация. По думите му ”кой какъв е изобщо не ни интересува”. Джамбазки заяви, че това си е лична работа на всеки и партийците “не му се мешали”.

Не стана ясно как изказването му кореспондира с искането за публична сексуалност на политиците, но той се обяви против “натрапването”.

“Демонстрирането и натискането на нас да приемем някой, защото е различен, за по-ценен, за нас е неприемливо. Иначе всеки в къщи да прави каквото иска. Личният живот на всеки си е негова работа”, коментира още той.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?