"Атака" посрещна турския военен министър с призив "Бойко, не ни вкарвай във войната на Ердоган"

Сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от партията Павел Шопов, Десислав Чуколов и Венцислав Лаков издигнаха плакати по време на церемонията по официалното посрещане на министъра на националната отбрана на Турция Исмет Йълмаз, която се състоя пред паметника на Незнайния воин в София.

"Турция ни дължи 10 млрд. долара за тракийските имоти", "Бойко, не ни вкарвай във войната на Ердоган", се четеше на плакати, издигнати от депутатите, които застанаха откъм църквата "Св. София", но не бяха допуснати от охраната да се приближат още.

Изпращат полиция и охрана да ни спира, в момента ни спряха и извършиха нарушение, ние като народни представители не можехме да отидем по-наблизо, искахме да покажем нашата позиция пред турския министър, каза пред журналисти Волен Сидеров, който добави, че това е една от точките в програмата им - изискването от Турция на дължимите 10 млрд. за тракийските имоти.

След срещата между военният министър Аню Ангелов и неговия турски колега Исмет Йълмаз не бе дадена традиционната пресконференция, но от МО съобщиха, че Ангелов е констатирал, че двустранните отношения са "пример за сътрудничество между добри съседи, съюзници в НАТО и партньори".

Споделяне

Още от България