"Атака" предлага България да се присъедини към коалицията на Путин в Сирия

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

така" внесе парламента предложение за присъединяване на България към международната антитерористичната коалиция срещу "Ислямска държава", инициирана от президента на Русия Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН.

"Самото решение, което внасяме, гласи: Народното събрание реши присъединява РБългария към международната антитерористична коалиция срещу "Ислямска държава“, инициирана от руския президент Владимир Путин пред генералната асамблея на ООН. България осигурява логистична поддръжка за широката международна антитерористична коалиция срещу ИД. И трето, България не предоставя и не изпраща български военни контингенти за нуждите на международната антитерористична коалиция“, каза Сидеров.

Той добави, че ще помолят БСП, които имат право в утрешната първа сряда от месеца да правят първи свое предложение в седмичната програма на Народното събрание, да сменят мястото си с "Атака".

Така според Сидеров предложението ще може да бъде разгледано още на утрешното заседание. Той каза, че ще водят разговори с парламентарните групи за подкрепа на проекторешението в пленарната зала.

"Съвсем логично е да се присъединим към вече обявената международна коалиция и по този начин да покажем, че България е против тероризма", каза Сидеров.

Той посочи, че подкрепяйки ударите срещу Ислямска Държава, България ще даде своя принос и за спиране на огромната миграционна вълна, която "застрашава устоите на Европа".

За година и половина атлантическите партньори не успяха да се справят с Ислямска държава, посочи лидерът на "Атака".

Споделяне

Още по темата

Още от България