"Атака" пусна собственика на “Скат” да се бори за Бургас

Собственикът на телевизия “Скат” Валери Симеонов е кандидатът за кмет на Бургас на "Атака", съобщи във вторник на пресконференция в града лидерът на партията Волен Сидеров. Симеонов е първият обявен самостоятелен кандидат на “Атака” за областен град.

“Валери е човек, който с упорството си, с последователността си, е наложил тази телевизия да бъде наричана най-българската и патриотичната телевизия. Този факт сам по себе си говори за много качества, които той е показал по време на развитието на "Скат" вече 15 години”, обясни Сидеров при представянето на кандидата си за кмет на морския град.  

Симеонов ще води и листата на "Атака" за общински съветници. Следват го журналистите Валентин Касабов и Стоян Иванов, водещи в “Скат”.

От организацията очакват жителите на града да изберат в новия ОбС поне 12 съветници от листата на партията.

На пресконференцията присъстваха двама настоящи кметове - на Камено - Димитър Которов, и на Приморско - Димитър Димитров. Те ще бъдат подкрепени от "Атака" за нов мандат, както и бившият кмет на Поморие Георги Трухчев.

Валери Симеонов е поредният кандидат, свързан с медиите. Досега в София има поне няколко претенденти за кметския пост, които са свързани с журналистическата професия. Миналата седмица крайно леви формации издигнаха шефа на телевизия “7 дни” за кандидат-кмет за столицата, а дългогодишният журналист Любомир Иванов ще се състезава като независим за кмет на столичния район “Младост”.

Юлиана Дончева, която е номинирана от “Новото време”, “Гергьовден” и земеделци за кмет на София, също дълги години се изявява на журналистическото поприще. 

Споделяне

Още от Местни избори 2007