"Атака" с нов сигнал, този път срещу "използването на деца за политически цели"

Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

"Атака" подаде сигнал до Държавната агенция за закрила на детето "срещу използването на деца за политически цели и застрашаването на живота им в протестите", съобщиха от партията в сряда.

"Вече повече от 40 дни сме свидетели на безобразна експлоатация на невинни деца от така наречените мирни и симпатични протестиращи", заявяват националистите в сигнала, адресиран до председателя на агенцията Калин Каменов.

Недопустимо е да се позволява малки деца да бъдат използвани по този начин, да кръстосват улиците на София по малките часове, да стават свидетели на употреба на алкохол и наркотици, както и на хулигански, вандалски прояви, продължават в сигнала си от "Атака".

Ако ви е грижа за децата на България, ще изискате всички записи от протестите от телевизиите, ще идентифицирате нарушаващите правата на децата и ще предприемете необходимите процедурни действия, посочват от формацията.

"Според Вас мястото на едно дете след 22.00 часа къде е, на "мирен и симпатичен протест", на който летят огромни павета, футболни агитки предизвикват масови сбивания и се изпиват десетки литри алкохол", питат от "Атака".

"Престъпно е да се поставят невръстни деца в такива опасни условия. Престъпно е да се застрашава животът на деца, за да се домогват провалили се политици до партийните си цели, заявяват националистите.

Това не е първият сигнал на партията на Волен Сидеров във връзка с протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Другите ѝ сигнали бяха до прокуратурата и срещу кмета на София Йорданка Фандъкова.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?