"Атака" спретна битов скандал в парламента преди старта на заседанията

Още преди да е даден стартът на новия 43-ти парламент, лидерът на "Атака" Волен Сидеров не изневери на навиците си да предизвиква скандали. В петък депутатите спориха кой в коя стая да се помещава и къде в пленарната зала да седи. Очаквано за националистите от "Атака", битовизмите в парламента им дадоха първия повод за спор и те дори се оплакаха от вече налаган им тормоз.

На работна среща партиите трябваше да разделят малкото стаи и местата в залата.

Това обаче не се хареса на всички. "Нещо се опитват да ни набутат в някакво предверие, но няма да стане това”, заяви лидерът на "Атака” Волен Сидеров, цитиран от бТВ.

В крайна сметка, разпределението отреди на "Атака" малка стая, с което те не бяха съгласни и заявиха, че вече има тормоз. "Ами аз им казах, че ще седим в една шатра отвън”, каза Десислав Чуколов.

"Стая, където седяха нашите секретарки, то е едно коридорче скосено”, обясни Сидеров.

ГЕРБ, БСП и ДПС запазват стаите си. Реформаторите и АБВ получават стаи в десния кулоар, като хората на Първанов ще се намират в така наречената "стая с кафеварката” на Бойко Борисов.

До стаята на "Атака” ще се намират Патриотичният фронт и "България без цензура".

Що се отнася до разпределението в пленарна зала, на предните банки, както и досега, ще се намират БСП, ДПС и ГЕРБ, като места в първата редица най-вдясно взимат и реформаторите.

В задната част отляво надясно ще са позиционирани "Атака”, АБВ, ББЦ и Патриотите.

Улисани в битовите неразбории, депутатите така и не стигнаха до политическите въпроси.

Споделяне

Още от България