Атака срещу полицейски бус на "Шанз-Елизе"

Нападателят починал в пламналата кола, няма други пострадали

Кола се вряза умишлено в полицейски ван  на централния  парижки булевард "Шанз-Елизе", след което избухна в пламъци и шофьорът почина в инцидента, съобщиха полицейските власти на Франция в понеделник.

Няма други пострадали при инцидента, който е поредният след като през  април, само дни преди първия тур на президентските избори, също на "Шанз-Елизе" бе застрелян полицай, а двама други бяха ранени, след като нападател откри огън на булеварда.

В колата на сега извършеното нападение са били открити автомат Калашников, газови бутилки и пистолет, съобщи френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от Франс прес.

Следователите смятат, че става въпрос за умишлено нападение.

Антитерористичното звено на парижката прокуратура е започнало разследване на случая, предаде Ройтерс.

Според френски медии нападателят е на 33 години и е бил в списъка на потенциално опасните ислямисти.
 
Свидетели разказват, че са видели горящата кола, когато полицията е започнала да разчиства района. Журналисти на мястото на събитието съобщиха за мъж, облечен в бяла риза и тъмни къси панталони, лежащ на земята по корем.
 
Във Франция е в сила извънредно положение, въведено след атентатите през 2015 г. и 2016 г., за които отговорност пое Ислямска държава.
 
Поредната атака идва само ден след втория тур на парламентарните избори в страната, спечелени от партията на президента Еманюел Макрон.

 
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?