"Атака" видя пръста на Ирена Кръстева в информациите, че групата й се разпада

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров опроверга в петък публикация във вестника на Ирена Кръстева “Монитор”, че парламентарната група на партията му се разпада, тъй като шест от депутатите в нея щели да преминат в групата на Движение “Напред”. Според Сидеров тиражирането на невярна информация от вестника, притежание на ръководения от Кръстева холдинг "Нова Българска Медийна група", сочен за близък до ДПС, е свързано с искането на депутата от "Атака" Митко Димитров, отправено до ДАНС. В него той призовава службата да провери произхода на парите, с които ръководеният от Кръстева холдинг пое контрола върху върху телевизия "ТВ 7" и вестник "Експрес” в края на миналата година.

Ирена Кръстева и синът ѝ Делян Пеевски, който е зам.-министър на извънредните ситуации, за кратко време се превърнаха в медийни фактори, след като "Нова Българска Медийна група" изкупи преди две години вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика" (80 процента), издавани от Петьо Блъсков, а по-късно и издателството и вестник "Борба" - Велико Търново.

По думите на Сидеров тези вестници стават инструмент за политически шантаж и предизборна кампания, създава се опасна тенденция и се виждат апетитите на един от обръчите от фирми на ДПС. Сидеров обвърза публикацията във вестника на Кръстева и с приближаването на изборите.

“Ударите под кръста започват отсега, защото ние напуснахме парламента и започваме обиколка. На тези избори ще бъде много сериозна и оспорвана битката и се цели всяване на смут”, каза Сидеров и добави, че ще сезира медийната комисия в парламента и другите органи, които се занимават с журналистическата етика.

От "Атака" призоваха още прокуратурата да се заеме с приватизацията на спортната зала "Универсиада", апетити към която дълго време имаше Делян Пеевски.

Споделяне

Още по темата

Още от България