Атанас Атанасов: Борисов превърна прокуратурата в Шесто управление на ДС

Атанас Атанасов: Борисов превърна прокуратурата в Шесто управление на ДС

Прокуратурата е новото Шесто на България. Тя може да използва специални разузнавателни средства и ако другите, които имат това право, подлежат на контрол, прокуратурата не подлежи и е станала банка за компрометираща информация. Това каза във вторник пред бТВ лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. По думите му Бойко Борисов е превърнал държавното обвинение в структура, приличаща на бившия репресивен апарат на Държавна сигурност.

Изявлението му беше по повод изказванията на директора на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Бойко Рашков, че е имало нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти.

Той призова парламентарната комисия за контрол над службите да провери и оповести данните за незаконно подслушване.

Според Атанасов скандалът "Цанков камък” е за отклоняване на вниманието от другите скандали около управляващите и най-малко е насочен срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

“Доган никога не е излизал от политиката, той е ортак на Бойко Борисов”, смята лидерът на ДСБ. По думите му Борисов е успял да събере в управлението два антипода – Движението за права и свободи и крайните националисти.

За първите 100 дни на кабинета "Борисов 3” той каза: "Всякаква липса на воля за реформи, демонстрираха управляващите през първите си сто дни”.

Споделяне

Още от България