Атанас Атанасов: Доган ще реши дали Борисов е приключил, или не

Атанас Атанасов: Доган ще реши дали Борисов е приключил, или не

"Ако Доган и неговото обкръжение са решили, че Борисов не им върши работа вече – значи е приключил".

Това каза пред бТВ в понеделник съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му след толкова време управление на Бойко Борисов хората са осъзнали, че той се занимава единствено с разпределяне на "порциите в онзи тесен кръг от близки до властта фирми и пари, които после се връщат и ги виждаме в едни снимки и шкафчета".

"За съжаление, както се вижда в парламента, ребусът ще бъде решен с гласовете на ДПС. Съмнявам се, че ще бъдат взети емоционални решения. Там действат рационално", каза Атанасов.

Според него е необходим концентриран натиск върху властта, за да си отиде тя. Той добави, че партията му и хората на улицата имат еднаква оценка за това какво представлява властта днес.

"Основният проблем е тежката корупционна схема, която контролира държавата. Това е спойката, която събира всички хора и която води до това над 60% да искат незабавни избори", посочи Атанасов.

Той добави, че предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание цели да се отложи оставката на кабинета, "за да може Борисов и неговата кохорта да организират следващите избори". "Не бива да допускаме това да се случва", каза Атанасов.

По думите му няма нужда от ВНС и проблемът не е в законовата регламентация, а в начина, по който се упражнява властта.

"Ако на 2 септември не се реши въпросът, това ще е началото на една тежка политическа есен, която задължително ще доведе до отстраняването на Борисов от власт. (…) Защо трябва да има "рестарт", като досега ни убеждаваха, че страната върви?", попита съпредседателят на "Демократична България".

Споделяне

Още по темата

Още от България