Атанас Атанасов: ДСБ остава в преговорите за десен кандидат-президент

Демократи за силна България (ДСБ) няма да напусне преговорите за единен десен кандидат за президент въпреки нападките с тази цел от други партии. Това казаха в Русе в понеделник депутатът от групата на партията Атанас Атанасов и областният ѝ лидер д-р Теодора Константинова, предаде БТА.

ДСБ ще остане в процеса за определяне на десния кандидат, тъй като осъзнава, че продължаване на президентството на Георги Първанов означава реанимиране на Държавна сигурност, каза Атанас Атанасов. Той даде пример с награждаването от президента с ордени на хора, работили, според думите му, за други държави и за КГБ.

ДСБ смята, че България ще бъде приета в ЕС с предпазна клауза по глава 24 “Правосъдие, вътрешен ред и сигурност”, тъй като в МВР не се работи за изпълнение на задачите преди мониторинговия доклад, каза още депутатът. Той изрази опасения, че разследванията от дознанието в МВР се блокират поради това, че дознателите нямат административна независимост в работата си и много от тях са некомпетентни и съставът не е комплектован.

Споделяне

Още от България