Атанас Атанасов: На вота ще има опит за избор между човек на Първанов и на Борисов

Атанас Атанасов

"На предстоящите президентски избори ще се направи опит българските избиратели да бъдат изправени пред следния избор - човек, който ще го командва Първанов, или човекът, който ще го командва Борисов. Първанов вече сложи своя човек на масата, чакаме Борисов".  Това заяви зам.-шефът на ДСБ Атанас Атанасов пред бТВ в петък.

Той допълни, че в Реформаторския блок има дух да се издигне независим човек, който "да се опъва на правителството, да спира закони, да сезира Конституционния съд". Според него не може българският народ да бъде изправен пред дилемата да избере протежето на Бойко Борисов или протежето на Георги Първанов.

Атанасов припомни, че лично бившият лидер на БСП Михаил Миков е заявил, че ген. Румен Радев е кандидатът на Георги Първанов. Той определи като басня разказите на ген. Радев, че Корнелия Нинова му се обадила по телефона. Атанасов смята, че "Нинова ще изхвърчи след тези избори" от поста си в БСП.

"Българският народ не живее в казарма, Този човек от 18-годишната си възраст живее в казарма и обърква реалността", каза той. 

Атанасов коментира още и самото провеждане на изборите, обяснявайки позицията на ДСБ, че секции в Турция не бива да се разкриват извън дипломатическите ни мисии. 

"При условие, че основни демократични свободи в Турция са игнорирани не ни дава основания да бъдем спокойни, че там могат да бъдат проведени избори. Да считаме, че там може да се изрази свободен вот е нонсенс", каза Атанасов.  И допълни, че в южната ни съседка трябва да има избори само в дипломатическите представителства. Атанасов припомни, че някои български партии получават сериозни гласове от Турция.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?