Атанас Атанасов: Радан Кънев ще бъде последван от всички в ДСБ

”Ролята на слуга бе поверена на Георги Първанов”

Атанас Атанасов

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов заяви, че очаква лидерът на ДСБ Радан Кънев да бъде последван от всички в ДСБ.

”Днес се събира ръководството на партията. Направили сме своите проучвания. Огромното мнозинство от нашите членове са опозиционно настроени, страшно са разстроени от това, което се случи. Длъжни сме да се съобразим с тези настроения. Сигурен съм, че лидерът на партията Радан Кънев ще бъде последван от всички”, заяви Атанас Атанасов.„Изразявам мое мнение на база на проучвания в партията. Надделява мнението да се напусне коалицията", заяви Атанасов пред Нова телевизия.

ДСБ ще обсъди позицията си на заседание в Поморие, но лидерът на партията вече обяви, че оттегля подкрепата си към кабинета ”Борисов”, след като ГЕРБ бламира съдебната реформа. В петък вечерта той призова здравният министър Петър Москов да се оттегли от кабинета.

Атанасов коментира, че не знае какво ще бъде решението на здравния министър Петър Москов.

”От една страна започна тежка реформа, иска да върши работа, от друга страна е десебар”, коментира Атанасов.

По думите му в ДСБ били тежко разочаровани, че в тази тежка битка коалиционните им партньори абдикирали.

”От това правителство излязоха двама министри Веселин Вучков на МВР и Христо Иванов на правосъдието, защото отказаха на Борисов да обслужват главния прокурор Цацаров. Това е истина за тези две оставки”, заяви Атанас Атанасов.

Атанасов коментира още, че лидерът на АБВ Георги Първанов Първанов накарал неговите депутати да внесат предложение за по-различно разпределение на квотите във ВСС.

”Ролята на слуга бе поверена на Георги Първанов”, заяви Атанас Атанасов.

По думите му Георги Първанов има зависимости.

”Генерал Атанасов никога не говори празни приказки”, предупреди той и обеща разкрития.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?