Атанас Атанасов влезе в ръководството на "Информационно обслужване"

"Информационно обслужване“ АД от понеделник е с нов Съвет на директорите и с едностепенна структура на управление, съобщиха от Министерството на финансите. Общото събрание на акционерите в държавното дружество, нашумяло в началото на този мандат с колосалните възнаграждения на назначеното от предишното правителството ръководство, избра за председател на съвета на директорите Добрин Пинджуров.

Членове на Съвета стават бившият шеф на контраразузнаването и депутат от ДСБ в предишния парламент Атанас Атанасов, Бисер Боев – доскорошен икономически директор на "Икономедия“ и един от авторите на предизборната програма на ГЕРБ, Петко Сотиров, който бе назначен в средата на юли като представител на финансовото министерство във фирмата и отговаря за сигурността на информацията.

Поста изпълнителен директор на дружеството запазва Чавдар Тодоров, който бе назначен в началото на мандата на новото правителство.

С промяната на структурата на управление на дружеството от него "изпада“ бившият вицепрезидент на "Мултигруп“ Стоян Денчев, който беше шеф на Надзорния съвет.

В новото ръководство не влезе и пресаташето на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, която досега беше и.д. председател на Управителния съвет.

Преди нея шеф на Управителния съвет пък беше съветникът на бившия премиер Азер Меликов, автор на предизборния клип на БСП "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов“.

След встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов показа пред репортери стравка, според която бившият изпълнителен директор на "Информационно обслужване“ Иво Николов е получавал месечна заплата от около 13 000 лева.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?