Атанас Чобанов ще съди Пламен Юруков за заплаха в Интернет

Атанас Чобанов ще съди Пламен Юруков за заплаха в Интернет
Кандидатът за европейски депутат от Синята коалиция Атанас Чобанов ще съди Пламен Юруков за заплаха в Интернет. Бившият председател на СДС заплашил във facebook Чобанов, че "ако го захапе, ще е поне шест месеца неподвижен"

Журналистът Атанас Чобанов живее в Париж и издава в. "Парижки вестник". Заради кандидатурата си за евродепутат той замрази издателския си бизнес.

Причина за гнева на Юруков е коментар на Чобанов по повод негова снимка пред клетка с кучета. Чобанов предупредил изключения преди дни от СДС Юруков да внимава с кучетата, които отглежда, да не го ухапят.

Все още не е ясно в кой съд ще бъде внесена жалбата – в български или френски. “Ще преценя къде има повече смисъл. Но при начина на работа и поведението на българския съд, може би във Франция ще подам жалбата. Пък и Пламен Юруков е франкофон – ще разбере”, коментира Атанас Чобанов.

Чобанов е категоричен, че отправената чрез интернет закана е реална и поражда основателен страх. А за това Юруков може да получи 6 месеца затвор или да бъде глобен до 300 лв.

"Притесних се и се обадих в института Пастьор, създател на ваксината против бяс. Оттам ме увериха, че въпреки мобилизацията покрай грипа разполагат с ваксини и ще ми помогнат, ако Юруков ме захапе", добавя Чобанов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?