Атанас Костадинов отново е зам.-министър на околната среда

Атанас Костадинов

Атанас Костадинов отново е назначен за зам.-министър на околната среда и водите. Това е станало със заповед на премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената информационна служба.

Костадинов беше зам.-министър на екологията по времето на тройната коалиция в периода 2005-2009 г. Тогава отговаряше за оперативната програма "Околна среда" (ОПОС), на която в края на мандата на правителството на Сергей Станишев бяха замразени водните проекти заради прекомерно високи индикативни бюджети за изграждането им.

В правителственото съобщение не е посочено за кои сектори ще отговаря Атанас Костадинов.

В момента за ОПОС отговаря зам.-министърът на екологията Дин Онбаши. Другият заместник на Искра Михайлова е Чавдар Георгиев, който заемаше поста също по времето на тройната коалиция, а след това беше съветник на президента Георги Първанов.

С назначението на Костадинов се връща равновесието между БСП и ДПС в ръководството на Министерството на околната среда. Костадинов и Георгиев са от квотата на левицата, докато Михайлова и Онбаши – на ДПС.

През 2008 г. името на Атанас Костадинов беше замесено в схема за купуване на гласове на частичните избори в монтанското село Доктор Йосифово. ГЕРБ сигнализира за случая тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Публично няма информация дали е имало разследване по случая.

Атанас Костадинов е член на Висшия съвет на БСП. Роден през 1968 г. Има две магистратури от СУ "Св. Климент Охридски" – по философия и по социология. Специализирал е в Харвардския университет. След 2011 г. е мениджър на консултантски и инвестиционни дружества, се казва в официалната справка на правителството.

Споделяне

Още от Бизнес