Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия

Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия

Галерия "Прегърни ме" е новото камерно пространство за култура в София. Тя е продължение на известната инициатива на сдружение "Прегърни ме" - ателие, което се посещава от изоставени от родителите си деца. В него те рисуват, изработват художествени предмети като кукли, четат книги, участват в театрални работилници, литературни и кино срещи.

Галерията е естествено продължение на ателие "Прегърни ме". Тя бе открита в четвъртък вечерта с изложба на деца от ателието, която се състои от рисунки по разказа на Георги Господинов "Сляпата Вайша". На откриването беше представена и ръчно изработена книга, в която историята е илюстрирана и дописана от децата.

"Ако на този свят чудото още е възможно, то може да бъде направено само от деца. Децата от ателие "Прегърни ме" са прочели, нарисували и довършили една моя история, която стои недовършена от години. Казва се "Сляпата Вайша". На тази история ѝ се случиха много чудеса през годините, но едно от най-хубавите е, когато видях тези рисунки и особено края на историята. Сляпата Вайша вече може да гледа и с двете си очи в настоящето, защото е открила нещо много хубаво и просто, няма да издам какво. Благодаря на тези деца, които успяха да съберат очите ѝ", е посланието на Георги Господинов за откриването на изложбата.

Галерия "Прегърни ме" се намира на ул. "Г. С. Раковски" 63.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество