Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия

Ателие "Прегърни ме" вече си има и галерия

Галерия "Прегърни ме" е новото камерно пространство за култура в София. Тя е продължение на известната инициатива на сдружение "Прегърни ме" - ателие, което се посещава от изоставени от родителите си деца. В него те рисуват, изработват художествени предмети като кукли, четат книги, участват в театрални работилници, литературни и кино срещи.

Галерията е естествено продължение на ателие "Прегърни ме". Тя бе открита в четвъртък вечерта с изложба на деца от ателието, която се състои от рисунки по разказа на Георги Господинов "Сляпата Вайша". На откриването беше представена и ръчно изработена книга, в която историята е илюстрирана и дописана от децата.

"Ако на този свят чудото още е възможно, то може да бъде направено само от деца. Децата от ателие "Прегърни ме" са прочели, нарисували и довършили една моя история, която стои недовършена от години. Казва се "Сляпата Вайша". На тази история ѝ се случиха много чудеса през годините, но едно от най-хубавите е, когато видях тези рисунки и особено края на историята. Сляпата Вайша вече може да гледа и с двете си очи в настоящето, защото е открила нещо много хубаво и просто, няма да издам какво. Благодаря на тези деца, които успяха да съберат очите ѝ", е посланието на Георги Господинов за откриването на изложбата.

Галерия "Прегърни ме" се намира на ул. "Г. С. Раковски" 63.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?