Атентат срещу митническа агенция, свързана със Златко Баретата

Взривно устройство избухна тази нощ около 0.45 часа в София, близо до хотел "Плиска", на ул. "Лидице", съобщиха от МВР. Взривното устройство е било заложено под балкона на офиса на митническа агенция "Лабекс". Изпочупени са прозорците до петия етаж на сградата. Няма пострадали при инцидента.

40 % от митническата агенция "Лабекс се държат от дружеството "Голд груп", което е еднолична собственост на Златомир Иванов, известен още като Златко Баретата, предаде БНР.

Бившият служител на специализирания отряд за борба с тероризма бе посочен в проучване на Центъра за изследване на демокрацията като един от най-големите наркоразпространители у нас. Според неофициална информация Златко Баретата се сочи за един от наследниците на бизнеса на Константин Димитров - Самоковеца, който бе убит на 6 декември в Амстердам.

Според фирмените регистри Златомир Иванов фигурира като собственик в ЗК "Аполо и болкан", ЗД "Средец", фирмите "Интел груп", "Рапас", "Електра", "Зес", "Ямас импорт експорт", "Алекс 95", "Булит кид" и казино "Елит".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?