Атентат взе 35 жертви в Пакистан

Жертви на атентат в северозападен Пакистан станаха 35 души по последни данни, а над 60 са ранените при взривовете, станали в град Джамруд, разположен в региона Хайбер на границата с Афганистан, предаде АФП във вторник.

Това е основният маршрут на доставките за американските войски в Афганистан и по данни на "Интерфакс" бомба е избухнала на бензиностанция на пазара в Джамруд.

Местните власти са започнали разследване на взрива, но засега се затрудняват да кажат конкретната причина. Според една от версиите е избухнала заровената в земята мина.
 
Полицията смята, че атентатът е извършен от бойци на движението "Техрик-е-талибан Пакистан", информира ИТАР-ТАСС.

Централните власти на Пакистан практически не контролират този регион, заселен с отделни племена и считан за бастион на талибаните. Те бойци на движението редовно извършват нападения над цистерни с гориво, предназначени за съюзническите войски в Афганистан.

В момента почти всички фракции на талибанското движение в Пакистан преговарят с властите на Исламабад. Отделни групи талибани обаче не желаят компромис с правителството и продължават диверсионно-терористичната война, посочва АП.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?