Атентаторът от Брюксел е заснел престъплението си

Атентаторът от Брюксел, който разстреля четирима души в събота, е заснел престъплението си, съобщават местните медии, цитирани от БТА. На разпространените от белгийската прокуратура кадри се вижда, че към гърдите му е прикрепена камера.

Записите показват, че цялото действие се развива за около 30 секунди - той влиза във вестибюла на Еврейския музей, където среща двама еврейски туристи, стреля в главите им, подминава ги, отваря вратата на приемната и стреля със своя автомат "Калашников".

Предполага се, че той е познавал добре мястото, както и къде са разположени охранителните камери в района. Съдържател на близък антиквариат е видял стрелеца и разказва, че е бил мъж на около 30 години с безизразен поглед.

Властите се опасяват, че става дума за "втори Мохамед Мера". Преди две години Мера извърши няколко смъртоносни нападения във Франция, които успя да заснеме, преди да бъде убит от специалните части на френското контраразузнаване.

Все още самоличността на стрелеца от Брюксел не е установена и той не е заловен. Следователите предполагат, че той е "самотен вълк" и е действал без съучастник

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?