Атентаторът от Манчестър сам купил повечето съставки за бомбата

Атентаторът от Манчестър сам купил повечето съставки за бомбата

Британската полиция каза, че извършителят на самоубийствения атентат в Манчестър Салман Абеди вероятно лично е купил повечето основни съставки за бомбата и сам е извършил много от действията, предаде Ройтерс.

Органите на реда в Манчестър са арестували 16 човека, откакто беше извършено нападението. При атентата миналата седмица загинаха 22 души, а 116 бяха ранени.

"Нашето разследване показва, че Абеди лично е направил повечето покупки на основните съставки, и става ясно, че е извършил сам много от своите придвижвания и действия през четирите дни от пристигането му в страната до извършването на това ужасно нападение", заяви началникът на северозападното подразделение за борба с тероризма Ръс Джаксън.

Полицията проверява последните придвижвания на Абеди, като проучва телефонните му разговори и разглежда записи от камери за наблюдение.

"Ние също така имаме добра представа за вероятните съставни части на бомбата и откъде са взети те", каза Джаксън.

Органите на реда все още се опитват да разберат дали Абеди е бил част от по-голяма мрежа и тази възможност засега не може да се изключи.

Те също така се стремят да установят защо той няколко пъти се е връщал в района на "Уилмслоу роуд" в Манчестър и да намерят синия куфар, използван от него при тези пътувания, каза Джаксън.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?