Атентатори убиха чеченският президент Ахмад Кадиров

При днешния атентат в Грозни бе убит чеченският президент Ахмад Кадиров, съобщи РИА Новости, цитирайки Регионалния оперативен щаб за управление на контратерористичната операция в Северен Кавказ.

Руският президент Владимир Путин се срещна със Рамзан Кадиров, сина на загиналия чеченски лидер и началник на безопасността на Кадиров. "Кадиров си отиде от този свят на 9 май, в деня на нашия общонационален празник, в Деня на победата и си отиде непобеден", каза Путин, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

Това беше истински, героичен човек. С делата си той най-убедително доказваше, че няма и не може да има никакъв знак за равенство между бандитите, терористите и целия народ, подчерта Путин.

Той заяви, че през последните четири години Кадиров достойно и мъжествено е изпълнявал дълга си пред своя народ, водил е страната си към мирен живот. Синът на убития чеченски президент заяви, че изборът, направен от чеченския народ, е съзнателен избор.

В съответствие с чеченската конституция функциите на държавен глава временно ще изпълнява председателят на правителството на Чечения Сергей Абрамов, съобщиха от администрацията на руския президент.

По БТА

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: