Атентатори убиха чеченският президент Ахмад Кадиров

При днешния атентат в Грозни бе убит чеченският президент Ахмад Кадиров, съобщи РИА Новости, цитирайки Регионалния оперативен щаб за управление на контратерористичната операция в Северен Кавказ.

Руският президент Владимир Путин се срещна със Рамзан Кадиров, сина на загиналия чеченски лидер и началник на безопасността на Кадиров. "Кадиров си отиде от този свят на 9 май, в деня на нашия общонационален празник, в Деня на победата и си отиде непобеден", каза Путин, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

Това беше истински, героичен човек. С делата си той най-убедително доказваше, че няма и не може да има никакъв знак за равенство между бандитите, терористите и целия народ, подчерта Путин.

Той заяви, че през последните четири години Кадиров достойно и мъжествено е изпълнявал дълга си пред своя народ, водил е страната си към мирен живот. Синът на убития чеченски президент заяви, че изборът, направен от чеченския народ, е съзнателен избор.

В съответствие с чеченската конституция функциите на държавен глава временно ще изпълнява председателят на правителството на Чечения Сергей Абрамов, съобщиха от администрацията на руския президент.

По БТА

Споделяне

Още от Свят