Атракционно хранене и къпане на животни предлага Софийският зоопарк

Всяка събота и неделя посетителите на Софийския зоопарк ще могат да се включат безплатно в демонстративно хранене на някои от най-атрактивните и посещавани животни, а през лятото да участват и къпането и разхлаждането на слона и носорога, съобщиха от Столичната община във вторник.

Това се случва за първи път в столичната зоологическа градина. Заедно със закупения билет през уикенда посетителите ще получават брошура с информация в колко часа и в храненето на кой животински вид ще могат да се включат през деня.

Освен възможността за участие в храненето на маймаауните, хищните котки, видрите, хипопотама и слона, посетителите ще могат да научат много любопитни факти, свързани с навиците и ежедневието им. В жегата пък желаещите ще могат да се включат в даването на освежителен душ за слона и носорога

"Този своеобразен образователен тур е напълно безплатен за всички желаещи. Очакваме, че към него не само ще има интерес, но и ще се превърне в една от най-любимите инициативи, както на децата, така и на възрастните“, коментира зам.-кметът по екологията Йоана Христова.

Споделяне

Още от България