Аутсорсинг доставчик обяви пакет за връщане на българи на работа у нас

Аутсорсинг доставчик обяви пакет за връщане на българи на работа у нас

Аутосорсинг доставчик обяви, че предлага специален пакет за над 5 000 лв. на българи, които решат да се върнат в страната и да работят за компанията, съобщиха от "Телъс Интернешънъл Юръп" (TELUS International Europe).

Инициативата "Мога там. Искам тук“ има за цел да върне 150 можещи и талантливи българи в България, давайки им възможност да започнат кариера в интернационална среда в собствената си родина.

Компанията ще окаже необходимата подкрепа на новите си служители чрез специален пакет за релокация, който включва сумата от 5 000 лв., самолетен билет до България, съдействие от при установяване, документация и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда.

Кандидатите могат да избират между офисите на "Телъс" в София и Пловдив. За да кандидатстват е необходимо да са пребивавали в чужбина в последната година, да владеят свободно английски и още един западен чужд език на отлично ниво. Всеки от служителите на компанията може да се възползва от допълнителни обучения, в рамките на глобалната вътрешна програма за обучения в компанията.

Подаването на документи е в три лесни стъпки на сайта www.iskamstelus.com

Инициативата стартира след като през уикенда компанията проведе своеобразно допитване сред пътниците на летище София за причините, които ги карат да напускат страната и съответно защо биха се върнали. Поводите за заминаване в чужбина най-често са рационални – възможност за по-добра работа и развитие, а тези за връщане емоционални – семейството, приятелите, усещането за дома.

"Искаме да им дадем на българите именно това, което им липсва у нас – международна кариера и възможности за развитие в България. Осъзнаваме, че това решение не е лесно и хората, които биха го взели, имат нужда от подкрепа. Поради тази причина решихме да стартираме програма, с целенасочени мерки в подкрепа на връщането на българи от чужбина“, коментира Ксавие Марсенак, президент на компанията.

Той стана и първият записал и изпратил видеопослание до свои близки в чужбина чрез специално подготвена за кампанията инсталация.

Свой призив към близки и приятели в чужбина могат да запишат всички желаещи в следващите два уикенда на площада над метростанция Сердика в София.

За "Телус" работят над от 3500 служители на територията на 7 центъра в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), както и Манчестър и Канок (Великобритания).

Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?