Авангардно посрещане на юлския изгрев и на Витоша

Феновете на първия юлски изгрев тази година ще могат да го посрещнат не само на черноморските плажове, каквато е традицията от повече от 20 години, но и на Витоша. За пръв път ще се организира Джулай морнинг в планински условия, като мястото на срещата е хижа “Алеко“. Там тв водещият и рок музикант Денис Ризов, популярният финалист от предаването “Мюзик Айдъл“ Тома и групата D2 ще забавляват решилите се на нетрадиционното първоюлско изживяване.

Всички желаещи могат да присъстват свободно, а пътуващите до “Алеко“ от “Хладилника“ автобуси на столичния градски транспорт ще возят безплатно през цялата нощ.

Купонът ще започне в 23 часа, когато ще тръгне забивката на D2, а за настроението до сутринта ще се грижи диджей. С първите лъчи на слънцето – около 5.50 ч., както повелява традицията ще зазвучи хитовото едноименно парче на британската група "Юрая Хийп".

Симеоновският лифт също ще работи извънредно от 18.30 до 21.30 часа на 30 юни, а на 1 юли ще отвори кабинки в 6 часа, а най-големите купонджии ще могат да го ползват до 12 часа. Цените за возещите се също ще са преференциални – по 4 лв. в едната посока.

За онези, които предпочетат да ползват личните си автомобили, паркингът на първа станция на Симеоновския лифт ще е безплатен. Ще е осигурена възможност и за палатков лагер.

Хижа “Алеко" ще бъде отворена цяла нощ и ще може да се използва от посетителите. За търсещите екстремни приключения е предвидено изкачване на Черни връх с планински водачи по определени от тях маршрути.

Организатори на проявата са “Витоша ски“ и сноуборд училища със съдействието на Столична община. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Споделяне

Още от България