Авансово са платени близо 800 хил. лв. за рибарски проекти

Авансово са платени близо 800 хил. лв. за рибарски проекти

За рибарски проекти са платени авансово 792 хил. лв. от Оперативната програма за развитие на сектор "Рибарство” (2007-2013 г.), съобщиха във вторник от Държавен фонд "Земеделие“ – Разплащателна агенция.

Проект за модернизация на рибопреработвателно предприятие във Варна, чиято обща стойност е 1 108 175 лв. е получил вече 332 452 лв. от одобрената му субсидия в размер на 664 905 лв, Проектът ще се изпълни на три етапа. Безвъзмездната му финансова помощ е 60% от одобрената субсидия. От тях 75% се осигуряват от Европейския фонд за рибарство, а останалите 25% са от държавния бюджет.

Други четири проекта са получили авансово плащане за 460 хил. лв. Те са за местната инициативна рибарска група "Шабла – Каварна – Балчик“, която ще работи по създаването на информационен център за популяризиране на туризма, природното, културното и историческо наследство. Друг от проектите включва провеждане на сертифициращи курсове за обучение на водолази любители. Реализира се и проект за изграждане на рибарник за любителски риболов в землището на авренското село Юнак.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?