Аварии спряха временно услугите на "Виваком"

Аварии спряха временно услугите на "Виваком"

Аварии доведоха до спиране и затруднения в ползване на услугите на мобилния оператор "Виваком" в страната. Компанията съобщи на сайта си за проблемите в 15 часа в понеделник. Половин час по-късно от там обявиха, че мобилните услуги са възстановени в цялата страна и започва поетапно възстановяване и на останалите услуги. Малко по-късно проблемът беше изцяло решен.

От компанията обясниха срива с технически проблем, който се дължи на "няколко пожара, възникнали в съоръжения на ЧЕЗ през последните дни, както и на прекъснат оптичен кабел, в следствие на строително-ремонтни дейности на Агенция "Пътна инфраструктура".

По-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" опровергаха информацията от "Виваком", че са причина за аварията на мобилния оператор. Пътната агенция е направила проверка във всички области на страната и няма данни за подобна авария, причинена по време на строителни работи по републиканската пътна инфраструктура. Всички опити на агенцията да се свърже с ръководството на мобилния оператор остават безрезултатни до този момент, се казва в съобщението на АПИ.

Споделяне

Още от България