Авария в Торонто остави града и кралица Елизабет на тъмно за 2 часа

Спиране на тока в редица квартали на Торонто - най-големия град в Канада, е оставил на тъмно в понеделник и британската кралица Елизабет Втора и съпруга ѝ принц Филип, съобщи във вторник БТА.

Причина за аварията е експлозия и пожар в една от големите трансформаторни подстанции. Без електричество при жега близо 40 градуса по Целзий за 2 часа са останали над 250 хиляди жители на града. Сериозно беше засегнат и общественият транспорт, като временно е било спряно и движението на влаковете в метрото по няколко отсечки. Трамваите и автобусите са се движели с нарушено разписание заради неработещите светофари. Без електричество е било и международното летище и са били отменени редица полета.

Светлините са изгаснали и в хотел "Роял Йорк", точно когато кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ започнали да връчват наградите на единбургския херцог. Церемонията обаче продължила след няколко минути, след като са били включени генераторите. Кралската вечеря за 380 гости се е състояла според предварителния план.

Елизабет Втора и принц Филип приключват във вторник деветдневната си визита в Канада, където пристигнаха миналата седмица за националния празник на страната. Те отпътуват за Ню Йорк, където Елизабет Втора ще говори пред Общото събрание на ООН и ще посети мястото на сринатите кули близнаци при атентатите от 11 септември 2001 г. За последен път британската кралица е говорила пред ООН през 1957 година, напомня ДПА.

Споделяне

Още от Свят