Авиокатастрофа в Казахстан взе 21 жертви

Авиокатастрофа в Казахстан взе 21 жертви

Втора тежка самолетна катастрофа за месец стана в Казахстан във вторник, когато Бомбардиер (Bombardier CRJ200) на местната авиокомпания СКАТ се разби на пет километра от град Алмати и всички на борда са загинали, предадоха световните агенции.

 

Машината е изпълнявала полет от северния град Кокшетау до бившата казахска столица. По време не инцидента на летището на Алмати е имало много гъста мъгла.

 

Па борда е имало петчленен екипаж и 16 пасажери, сред които деца и граждани и на Азербайджан.

 

Самолетът е паднал при втори опит за кацане, съобщават от СКАТ. По предварителни данни при захода за кацане машината се е ударила в земята. Точната причина се очаква да стане ясна след приключването на разследването и разчитането на данните от черната кутия на самолета.

 

Главната транспортна прокуратура на Русия е образувала наказателно дело във връзка с нарушение на нормите за сигурност, допълва ИТАР-ТАСС.

 

На 25 декември край южния казахстански град Шимкент се разби ведомствен Ан-72 на граничните войски и също загинаха всички 27 души на борда. Тогава инцидентът също стана при тежки метеорологични условия и много тежка мъгла.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?