Aвиошоу край София ще представи бойната авиация

Сн. ВВС

Авиошоуто "Това сме ние” ще представи българските военновъздушни сили в събота, 11 октомври, на летище София - Враждебна.

В него ще участват изтребителите Миг-21 и Миг-29, щурмовите самолети Су-25, транспортните самолети РС-12 и С27J, учебно-тренировъчните самолети РС-9М, учебно-бойните самолети L-39ZA, транспортните вертолети Cougar AS 532 AL и Bell 206, както и вертолети Ми-17.

В сряда започва пребазирането на военни вертолети и самолети на летище София за подготовката на въздушните демонстрации, като в небето над града ще се изпълняват тренировъчни полети с прелитане на малки височини.

От ВВС призовават столичани да запазят спокойствие и уверяват, че въпреки силния шум няма да се преминават допустимите звукови норми.

Желаещите да посетят учението могат да ползват и градски транспорт до летището. Автобусна линия 78 има допълнителна спирка на паметника на Васил Левски, а последната ѝ спирка ще е в района на авиошоуто.

Автобусите ще се движат на 10-минутен интервал.

За тези, които ще ползват лични автомобили, ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. Ботевградско шосе в посока Ботевград.

За хората в неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги извозва от паркинга на бул. Ботевградско шосе и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на шоуто.

Влизането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с аерозоли.

Повече информация може да намерите на сайта на Военновъздушните сили www.airforce.mod.bg.

Споделяне

Още от България