Австралиец изнасилвал 30 години дъщеря си, която му родила 4 деца

Срещу австралиец бе повдигнато обвинение, че 30 години е изнасилвал дъщеря си, която му родила четири деца, съобщи в четвъртък австралийският вестник "Хералд сън", цитиран от АП.

Според вестника мъжът започнал да насилва дъщеря си през 70-те години, когато тя била на 11 години, като я заплашвал, че ще употреби насилие срещу майка ѝ. Мъжът бил арестуван през февруари, след като жената се свързала с полицията.

Полицията в щата Виктория не пожела да се вземе отношение към информацията във вестника, защото има съдебна заповед за неразгласяване на случая.

"Хералд сън" допълва, че срещу мъжа са повдигнати повече от 80 обвинения. Той отрекъл да е изнасилвал дъщеря си, но бил обвинен, след като ДНК-тестове показали, че е баща на децата ѝ.

Мъжът ще се изправи пред съда през ноември по близо 13 обвинения, включително пет за кръвосмешение, пет за изнасилване, две за посегателство срещу момиче под 16 години и едно за физическо насилие, посочва Ройтерс.

Съпругата на изнасилвача, която живеела заедно с него, дъщеря си и внуците си, заявила пред вестника, че не знаела за изнасилваниятао. Четирите деца били родени със здравословни проблеми, едно от тях починало. През 2005 г. дъщерята се

оплакала в полицията, че е изнасилвана, но тогава не били повдигнати обвинения, тъй като тя се страхувала за сигурността си и не искала да сътрудничи на полицията, пише още "Хералд сън".

Вестникът сравнява случая с този на австриеца Йозеф Фрицъл, който тази година беше осъден на доживотен затвор за принудително лишаване от свобода и многократно изнасилване на дъщеря си в продължение на 24 години, родила от него седем деца.

Случаят с австралийския изнасилвач излезе наяве, след като доклад на омбудсман разкри сериозни нарушения в работата на социални работници, отговарящи за закрила в щата Виктория.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?