Австралия е най-добрата страна за живот на чужденците

Австралия е най-добрата страна за живеене за чужденци заради спокойния живот и перспективите за кариера. Това показват данните от международно изследване на HSBC, цитирани от Ройтерс.

 

На второ и трето място са САЩ и Сингапур.

 

Над 3000 чужденци от над 100 страни са участвали в проучването.

 

10% от участниците са избрали Австралия, известна със слънчевите си плажове и солидна икономика, като предпочитано следващо местожителство.

 

"Докладът показва, че чужденците поставят начина на живот и благосъстоянието преди парите и Австралия печели безапелационно на този фронт", заяви Греъм Хеунис, директор на отдел "Банкиране на дребно и управление на богатството" в банка HSBC Австралия.

 

Само с няколко гласа след Австралия се нареждат САЩ, възприемани като страната, предлагаща най-добри възможности за кариера с най-високо възнаграждение.

 

9% от участниците в допитването избрали Сингапур като страната, комбинираща най-доброто от двата свята. Участниците изтъкнали най-вече доброто качество на живот и възможностите за добре платена работа.

 

На четвърто място е Хонг Конг, следват Канада, Великобритания и Франция. Участниците в допитването заявили, че са привлечени от по-високите заплати в Хонг Конг и във Великобритания, а Канада спечелила повече точки заради начина на живот.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?